Gezilecek Yerler

Fethiye’nin En Güzel Koyları ve Plajları

Bir tatilden neler beklersiniz? Güneş, deniz, kum, eşsiz geziler, yerel lezzetler, aktiviteler, gece hayatı ve belki çok daha fazlası. Bu noktada sizin doğrudan tatilden neler beklediğinizi tahmin etmek oldukça güç. Fakat konu Fethiye olduğunda ziyaret eden herkesin beklentilerini karşılayacak güzelliğe sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Türkiye turizm açısından oldukça zengin bir ülke olduğu için her bölgenin kendine has bir dokusu bulunuyor. Fethiye ise hem Akdeniz hem de Ege bölgesinin ortasında yer alarak, iki bölgenin de güzel taraflarını ziyaretçilerine sunmayı başarıyor.

Günümüzde doğal güzellik dediğimizde, maalesef beton yığınları arasına sıkıştırılmış yeşillikler aklımıza geliyor. Her noktaya insan elinin değmesi sizi de rahatsız ediyorsa, Fethiye’de derin bir nefes alacaksınız. Bu şehrin doğal alanlarının büyük kısmı korunuyor ve yapılaşmaya izin verilmiyor. Evrenin sunduğu tüm güzellikleri ayağınızın altına seren şehirde, hayal ettiğinizden daha güzel manzaralar var.

Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Vadisi, Şövalye Adası, Akvaryum Koyu ve daha sayabileceğimiz onlarca doğal güzelliğe sahip bir şehir Fethiye. Bu nedenle içeriğimizde sizi uzun bir yolculuğa çıkaracağız.

Doğal güzellikler bir yana, plajlar da merak edilen rotalar elbette. Hem meşhur koy ve plajlarını hem de içeriğimizde yer verdiğimiz bazı başlıkları şöyle sıralayalım:

  • Ölüdeniz- Belcekız Koyu
  • Kabak Koyu
  • Gemile Koyu
  • Patara Plajı
  • Katrancı Koyu

Tabi ki Fethiye’nin sunduğu plaj ve koy zenginliği bununla sınırlı değil. Gelin, Fethiye’nin en güzel koyları ve plajları hakkında, hiçbir yerde bulamayacağınız detaylara birlikte bakalım.

Fethiye’nin Muhteşem Koyları ve Plajları

Siz de her şehrin farklı bir enerjisi olduğuna inanıyor musunuz? Fethiye, inanılmaz güzel bir enerjiye sahip. Şehre adımınızı attığınız ilk andan itibaren huzurlu atmosferini hissedebiliyorsunuz. Kafanızı kaldırıp gökyüzüne bakmayı, düşüncelerinizden arınıp doğanın sesini dinlemeyi ihmal etmeyin! Burada günlerinizi daha keyifli geçirmek için doğanın sesine kulak vermelisiniz.

Şehrin koylarında adımlarken; göller, şelaleler, endemik bitkiler gibi coğrafi güzelliklere sıklıkla rastlayacaksınız. Etrafta minik adımlarla dolaşan caretta carettalar, Fethiye’nin sembolik canlılarından biri. Kumsalların sıcaklığı, denizin berraklığı ve tarihin benzersiz kalıntıları arasında dolaşabileceğiniz güzel bir yolculuk sizi bekliyor. Şimdi, koylarını ve plajlarını keşfetmeye başlayabiliriz.

Ölüdeniz – Belcekız Koyu

Ölüdeniz, Muğla’nın en fazla ilgi gören ve tercih edilen tatil rotası. Teke yarımadasında bulunan plaj, lagün veya deniz kulağı olarak adlandırabileceğimiz doğal bir oluşuma da sahip. Adından da anlaşılacağı üzere, oldukça hareketsiz ve durgun bir denizi var.

Deniz, sakin olmasının yanı sıra son derece temiz ve berrak. Ölüdeniz Plajı’nın dünyaca ünlü olduğunun altını çizelim ve her zaman kalabalık olabileceğini hatırlatalım. Eğer kalabalığı sevmiyorsanız, sonbahar mevsiminde gitmenizi tavsiye edebiliriz. Yaz aylarında bir araya gelen insanların renkli kalabalığı da görmeye değer aslında. Bu noktada kararı size bırakıyoruz ve yapabileceğiniz etkinlikleri anlatmaya başlıyoruz.

Ölüdeniz, yamaç paraşütü için eşsiz bir konumda yer alıyor. Babadağ’da yapılan yamaç paraşütü, Fethiye’nin en gözde aktivitelerinden biri. Bulutların arasında süzülürken denizin etrafını süsleyen yeşilliklere uzun uzun bakın. Tertemiz havasını içine çekerek paraşütle gezmenin keyfini doya doya çıkarın. Çünkü bu anlar, hayatınızın en huzur dolu anıları olarak kalacak.

Burada katılabileceğiniz bir diğer aktivite, su sporları. Hem havada hem suda yapılabilen aktivite seçenekleri sunması, Ölüdeniz’i tatil planının üst sırasına taşıyor. Yapabileceğiniz su sporları arasında;

  • Su kayağı,
  • Sörf,
  • Yelken,
  • Kano gibi birçok etkinlik var.

Daha önce bu aktiviteleri denemediyseniz, orada bulunan görevlilere durumu anlatmaktan çekinmeyin. Son derece ilgili ve dikkatli davranarak her andan keyif almanız için yardımcı olacaklardır.

Ölüdeniz - Belcekız Koyu

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, Türkiye’nin en güzel ve eşsiz manzara noktalarından bir tanesi. Babadağ’ın eteklerinde bulunan vadi, muhteşem doğası ve kusursuz manzarasıyla tam olarak saklı cennet.

Vadi, yaklaşık 2500 yıllık köklü bir tarihe sahip. Likya’nın “Perdicia” adlı yerleşim yerinin kalıntıları da vadinin hemen üzerindeki Faralya Köyü’nde yer alıyor. Faralya’nın günümüzde bilinen ismi ise Uzunyurt Köyü.

Birinci derece doğal sit alanı ilan edilmesi, vadide birçok endemik türe ve kelebeğe rastlamamızı sağlıyor. Kekik, zeytin, defne, zakkum gibi bitkiler de ortama güzel kokular yayarak daha huzurlu hissetmenize yardımcı oluyor. Ev sahipliği yaptığı kelebeklerden en meşhuru ise Kaplan Kelebeği.

Vadinin derinliği 350-400 metreyi buluyor ve içerisinde, kaynağı Faralya Köyü’nden gelen 50 metre yüksekliğinde bir şelale yer alıyor. Bizim tavsiyemiz, tüm güzelliklere şahit olabilmek için vadiyi hem tepedeki manzara noktasından hem de denizden görmeniz.

Kelebekler Vadisi

Kabak Koyu

Kabak koyu, içerisinde gölet ve şelaleler bulunduran derin bir vadide konumlanıyor. Yaklaşık 200 metre uzunluğundaki koy, 1987 senesinde keşfedilmiş. Keşfedildiği andan itibaren en çok dikkat çeken ve ziyaret edilen turist noktaları arasında yer almaya başlamış.

Koy, gezginleri doğa ile baş başa, sakin bir ortamda yalnız bırakıyor. Şehir hayatından, kalabalıklardan, koşturmaca dolu düzenden, gürültü kirliliklerinden bunaldıysanız, tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.

Huzurlu ve sakin bir atmosfere sahip olan koyda, çok fazla konaklama seçeneği bulunmuyor. 5-6 pansiyon, 4-5 kamp hizmeti tesisi ve bungalovlar arasından tercih yapmanız mümkün.

Yapılabilecek aktiviteler arasında ise uzun doğa yürüyüşleri ve denizin berrak suyuyla serinleyebileceğiniz yüzme yer alıyor. Hiçbir doğal güzelliği kaçırmamak için uzun bir doğa yürüyüşü yapmadan, Kabak Koyu’ndan dönmeyin.

Kabak Koyu

Gemile Koyu

Fethiye Körfezi’nin uç kısmında karşımıza çıkan Gemile Adası, benzersiz güzelliklere sahip. Muğla ve çevresinde Gemile Adası olarak bilinse de gerçek ismi Gemiler Adası’dır. Şehrin yerlileriyle konuşma fırsatınız olursa, bu adanın rivayetlerini mutlaka dinleyin.

Gemiler Adası’nda, Bizans ve erken Hristiyanlık dönemlerine ait kiliselerden kalıntılar var. Denizin kıyısında, eski sarnıç kalıntılarına rastlayabilirsiniz. En ilginç yapı, iki kilise arasında bağ kuran tüneldir. Yaklaşık 500 metrelik uzunluğa sahip olan tünelin bazı kısımları, depremlerden dolayı yıkılmış. Yine de dönemin gotik dokunuşlarını gözler önüne seren muhteşem bir görünüme sahip.

Burada mutlaka görmeniz gereken Mavi Mağara, bölgeye oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Mağara, rüzgar ve deniz aşındırmaları sonucunda meydana gelmiş doğal bir yapı. Adını, çevresini donatan tatlı mavi sudan almış. Suyun benzersiz renginin kaynağı ise tek hücreli deniz yosunları. Tek taraftan girişi bulunan mağaraya, sadece küçük tekneler sığabiliyor.

Gemile Adası’na gitmeyi planlayanlara önerimiz, Bizans ve eski Hristiyanlık dönemine ait kalıntıları görmeden ve Mavi Mağara’nın içini ziyaret etmeden geri dönmemeleri.

Gemile Koyu

Kidrak Koyu

Kidrak Koyu, Fethiye’de doğa ile baş başa bir tatil geçirmek isteyenlerin gözde durakları arasında yer alıyor.  Koy içerisinde, birçok farklı türden ağaca ve bitkiye rastlayabiliyorsunuz. Bunlar arasında; Kızılçam, Pırnal Meşesi, Siklamen ve Geven, en çok göze çarpanlar.

Aynı zamanda yıllardır doğal güzelliğini korumayı başarabilmiş olan alanda; keklik, ağaçkakan, kırlangıç, tavşan ve tilki gibi birçok farklı hayvana da rastlamak mümkün.

Kidrak Koyu’nun altın kumlu bir plajı ve tertemiz, turkuaz renkli bir denizi bulunuyor. Tatilde yüzmeyi tercih edenler için Kidrak Koyu plajı, adeta bir cennet. Etrafı yeşilliklerle çevrili plajın, yeşil ve maviyi buluşturan manzarasına bakarken hayran kalmamak elde değil.

Plajın içerisinde; gezginlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri piknik masaları, mangal yerleri, büfeler, duşlar ve restoranlar da yer alıyor.

Kidrak Koyu Tabiat Parkı’nın hizmet saatleri ise 07.00-20.00 aralığında. Parkı gezmek istiyorsanız bir gününüzü ayırıp sabahtan akşama kadar doğanın tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz.

Kidrak Koyu

Aksazlar Koyu

Fethiye’nin batı kısmında, yarımada biçimindeki bölgede, “Oyuktepe” adı verilen koylar bulunuyor. Bu koylar arasında en çok tercih edilen ve sevilenlerden biri, Aksazlar Koyu.

Aksazlar Koyu’nda, piknik ve kamp alanlarıyla birlikte özel işletmeye ait plajlar da var. Eşsiz bir körfez manzarası ile gezginleri büyüleyen koyda, yeşil ve mavinin farklı tonlarını gözlemlemek mümkün.

Koyun içerisinde yer alan kamp alanı, fazlasıyla geniş ve ferah. Aynı zamanda bu kamp alanı, kendisine ait bir otopark da bulunduruyor. Duşlar, soyunma kabinleri ve tuvaletler sayesinde temel ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabiliyorsunuz.

Aksazlar Koyu’nu ziyaret etmek istiyorsanız, en azından 3-4 günlük bir kamp planı yaparak kendinize doğayla baş başa kalma imkanı tanımalısınız. Bu sayede dış dünyanın karmaşasından tamamen soyutlanabilir ve sakin, huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Aksazlar Koyu

Help Beach Koyu

Help Beach, uzun yıllardır Fethiye’de herkese kaliteli hizmetler vermeye devam eden ve Küçük Boncuk Koyu’nda yer alan bir işletme. Küçük Boncuk Koyu, masmavi denizi ve tertemiz, berrak suyu ile herkese çok güzel bir tatil deneyimi sunuyor.

Beyaz kumsal plajıyla dikkat çeken Help Beach’e girişler ücretsiz. Dileyenlere ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralama seçenekleri sunuluyor. 09.00-23.00 saatleri arasında hizmet veren işletme, adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Tesisin içerisinde voleybol sahası ve konser alanları gibi birçok eğlence mekanı var. Sürekli yeni aktivite ve etkinliklere ev sahipliği yapan Help Beach’te eğlenmeme ihtimaliniz söz konusu bile değil.

Help Beach Koyu

Diğer Önemli Koylar ve Plajlar

Fethiye’nin eşsiz koy ve plajları tabi ki bu kadarla sınırlı kalmıyor. Sayısız doğal güzelliğin bulunduğu şehirde, vakit geçirebileceğiniz farklı koylar ve plajlar da var. Bu konumlar, diğerlerine nazaran daha az ziyaretçi alabiliyor. Elbette gideceğiniz mevsime bağlı olarak insan akınıyla karşılaşabilirsiniz. Daha sakin zamanlarda gezmek isterseniz ilkbahar ve sonbahar mevsimlerini bekleyin.

Türkbükü Plajı

Türkbükü, genellikle lüks işletmelerin bulunduğu ve ünlü isimler tarafından tercih edilen bölgeler arasında yer alıyor. Beldede, halk plajı ve birçok farklı işletme var. Plajın denizi oldukça temiz ve yüzerken ayak parmaklarınızı görebileceğiniz kadar berrak. Aynı zamanda soğuk olan deniz, yaz aylarında serinlemenize imkan tanıyor. Mini iskemleler üzerine kurulmuş mekanlara ev sahipliği yapan Türkbükü’nde, gece hayatı da oldukça canlı ve eğlenceli.

Kuleli Koyu

Kuleli Koyu, Fethiye Yarımadası üzerinde yer alıyor. Eşsiz manzaraları, turkuaz renkli tertemiz ve berrak denizi ile ilgi çeken koyun, altın sarısı bir plajı var. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kuleli Koyu; sessiz, sakin, huzurlu bir tatil arayışı içerisinde olanlar için en ideal seçeneklerden biri.

Kuleli Koyu

Soğuk Su Koyu

Soğuk Su Koyu; Kayaköy’ün denize bakan kısmında yer alır. Bu koyun suyu, yanındaki diğer bölgelerden daha soğuk ve berraktır. Bu nedenle adı, Soğuk Su Koyu olarak kalmıştır.

Kavurucu Fethiye sıcağında, buz gibi bir suda yüzme imkanı tanıyan Soğuk Su Koyu, tarifi imkansız duygular yaşanmasını sağlıyor. Suya girip çıktıktan sonra ayağınızı zemine bastığınız ilk an, tatlı bir sıcaklık hissedeceksiniz. Bu anın, içinizi pozitif enerjiyle dolduracağına emin olabilirsiniz.

Patara Plajı

Patara Plajı, sahip olduğu yaklaşık 12 km’lik sahil şeridi ile Türkiye’nin en uzun ikinci plajı olma özelliğini taşıyor. Plaj, aynı zamanda nesli tükenmeye başlayan caretta caretta’ların uğrak ve noktası olmasıyla ünlü.

Tertemiz Patara plajında, zaman zaman kumlar rüzgarla yer değiştiriyor ve büyük kum tepeleri meydana geliyor. Bu kum tepeleri, eşsiz manzaralara sahip kareler çekmenize de olanak tanıyor.

Kaplumbağalara ve yumurtalarına zarar verilmemesi için plajın bir kısmı kapatılmış, açık alanlarında ise dikkatli davranılması gerekiyor.

Turkuaz renkli tertemiz, berrak ve fazlasıyla sığ deniziyle Patara Plajı, çocukların da denize girmesi için ideal. Eğer ailecek tatil yapmayı planlıyorsanız, tercihinizi bu plajdan yana kullanabilirsiniz.

Katrancı Koyu

Katrancı Koyu, Fethiye’nin en popüler kamp alanlarına sahip olmasıyla biliniyor. Koyu ziyaret edenlere hem denize girme hem de kamp yapma imkanını bir arada sunuyor. Havası ve suyunun tertemiz olması, doğaseverlerin uğrak noktası olmasını sağlamış. Kamp alanlarına gittiğinizde; partiler, kamp ateşleri, kalabalık sofralar ve samimi ortamlarla karşılaşacaksınız.

Katrancı Koyu, yeşil ile maviyi birleştiren eşsiz manzaralara da sahip. Şehir hayatından soyutlanmak ve huzur dolu bir doğa tatili yaşamak isteyenler için en ideal seçeneklerden olan koyda, günübirlik piknikler yapmak da mümkün.

Katrancı Koyu

Fethiye Koylarına ve Plajlarına Ulaşım

Fethiye şehrinin en güzel koylarını ve plajlarını tanıdıktan, özelliklerini ve imkanlarını öğrendikten sonra, nasıl gidebileceğinizi de anlatmaya başlayabiliriz.

Fethiye koylarına ve plajlarına ulaşmanız için farklı seçenekler bulunuyor. Bu seçenekler arasında en yaygın olanlar;

  • Karayolu ve toplu taşıma,
  • Tekne turları ve özel tekne kiralama,
  • Yürüyüş ve trekking rotaları şeklinde sıralanabiliyor.

İdeal ulaşım seçenekleri, koydan koya ve plajdan plaja değişiklik gösteriyor. Ulaşım şeklinin belirlenmesinde, koyun ve plajın yer aldığı konum önemli bir etken. Bazı yerlere şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla dahi ulaşabiliyorsunuz. Ancak uçlarda kalan noktalara hem ulaşmak hem de asıl görülmesi gereken yerlerini keşfetmek biraz zor. Bu noktada, rehberlik hizmetlerinden yararlanmanızı tavsiye edebiliriz.

Ölüdeniz’e Ulaşım

Ölüdeniz’e gidebilmek için Fethiye’nin merkezinden kalkan dolmuş ve otobüsleri kullanabilirsiniz. Fethiye ile arasında yaklaşık 14 kilometrelik bir mesafe bulunan Ölüdeniz’e, toplu taşıma imkanları sayesinde, düşük fiyatlarla ulaşım sağlamak mümkün. Aynı zamanda gidiş yolunun ormanda olması, yolculuğunuzun eşsiz manzaralarla dolu olacağının garantisini veriyor.

Kelebekler Vadisi’ne Ulaşım

Kelebekler Vadisi’ne ulaşmak için öncelikle Ölüdeniz ilçesine gitmeniz gerekiyor. Sonrasında Ölüdeniz’den kalkan teknelere binerek yaklaşık 25-30 dakikada vadiye ulaşmanız mümkün. Kelebek Vadisi’ne tekneyle yapacağınız yolculuk, dinlenmek için de güzel bir fırsat olacak.

Kabak Koyu’na Ulaşım

Kabak Koyu’na ulaşım, iki farklı yolla sağlanabiliyor. İsteyenlerin Uzunyurt Köyü’nden yaklaşık 30 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşabileceği koya, dileyenler dolmuşlarla gidebiliyor. Bizim önerimiz ise yürüyüş yaparak koya ulaşmanız ve yürüyüşünüz sırasında doğal güzelliklerin tadını çıkartmanız yönünde.

Gemile Koyu’na Ulaşım

Gemile Koyu’na ister deniz ister kara yoluyla ulaşım sağlamak mümkün. Koya, karayolunu kullanarak ulaşmak isteyenler, Fethiye- Kayaköy istikameti üzerinden, Gemile tabelalarını takip edebilirler. Deniz yoluyla ulaşım ise teknelerle sağlanır.

Kidrak Koyu’na Ulaşım

Kidrak Koyu’na farklı toplu taşıma alternatifleri ile ulaşmak mümkündür. İsteyenler Fethiye’den dolmuşlara binebilir veya minibüsler aracılığıyla Kidrak Koyu’na gidebilirler.

Aksazlar Koyu’na Ulaşım

Aksazlar Koyu’na ulaşım sağlamak oldukça kolaydır. Fethiye’ye ulaştıktan sonra sahil yoluna doğru Fevzi Çakmak caddesini takip edin. Kısa süreli yürüme mesafesinden sonra koyun muhteşem manzarası karşınıza çıkacak.

Sonuç

Ölüdeniz’den Kabak Koyu’na, Kelebekler Vadisi’nden Gemiler Koyu’na kadar birçok farklı güzellik, Fethiye’de sizleri bekliyor. Her birinin kendine has güzelliği olduğu için Fethiye ziyaretinizi mümkün olduğunca uzun tutmalısınız. Ne kadar gezerseniz gezin, keşfedemeyeceğiniz yerler olduğunu da belirtelim.

Bu şehir, bir kez gördükten sonra mutlaka yeniden gitmek isteyeceğiniz yerlerden biri. Muhteşem denizi, yüzmeyi sevenleri kendine bağımlı kılıyor. Doğaseverler içinse Türkiye’nin en güzel kamp alanlarını sunduğunu söyleyebiliriz.

Hayvanlar, endemik bitkiler, onlarca ağaç türü de yolcuğunuz boyunca eşlik edeceğiniz manzaralardan sadece birkaçı. Gezip görebileceğiniz koyları, lüks veya salaş plajları, sınırsız eğlenceyle birlikte sakin atmosferler sunması, herkesin tatil beklentilerini karşılayacaktır.

Farklı doğal güzellikleri ve geçmişe sürükleyen tarihi kalıntılarıyla Fethiye, benzersiz bir tatil rotası. Kültür turizmi sevenler için de ayrı bir yeri olan şehir, Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi olarak öne çıkıyor. Siz de bu şehri ziyaret etmeye karar verdiyseniz, içeriğimizde anlattığımız koyları ve plajları mutlaka inceleyin. Seyahate çıkmadan önce her gününüzü planlarsanız, verimli ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayacaksınız.

Sık Sorulan Sorular

Fethiye’de Bulunan Koy ve Plajlara Hangi Ulaşım Yolları ile Gidilebilir?

Fethiye’de bulunan koy ve plajlara kara yoluyla, deniz yoluyla veya toplu taşıma yoluyla gidilebilir.

Fethiye’nin En Ünlü Koy ve Plajları Nelerdir?

Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi ve Kabak, Gemile, Kidrak, Aksazlar, Help Beach koyları oldukça popülerdir.

Sakin Suyuyla Ünlü Olan Fethiye Plajı Hangisidir?

Sakin suyuyla ünlü olan Fethiye plajı, Ölüdeniz’dir.

Kelebekler Vadisi Nerede Yer Alır?

Kelebekler Vadisi, Faralya Köyü’nde yer alır.

Doğayla Baş Başa Kalmak için Nereye Gidilebilir?

Kabak Koyu, doğayla baş başa tatil geçirmek isteyenler için en iyi seçimlerden olacaktır.

Nuovo Yachting

Geçmişten bugüne hizmet veren Nuovo, donanımları ve kalitesi ile müşterileri memnun etmeyi başarır. 20 yıllık deneyime sahip firma, birbirinden farklı yat kiralama seçenekleri ile öne çıkar. Ekonomik, standart, lüks delüks gibi yat seçenekleri ile müşteri konforunu en üst düzeyde sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu