Gezilecek Yerler

Türkiye’de Görülmesi Gereken 11 Koy

Stresli günlerin ardından; enerjinizi dengeleyecek, motivasyonunuzu yükseltecek ve ruhunuza iyi gelecek bir tatile ihtiyacınız var. Özellikle şehirlerin beton yığınlarından sıkıldıysanız, sizi doğanın el değmemiş koylarına doğru bir yolculuğa çıkaracağız. Bu yaz, eşsiz güzellikteki koyları keşfetmeye ne dersiniz? İşte, Türkiye’de görülmesi gereken 11 koy.

Ülkemiz, yaz turizmi açısından oldukça zengin bir bölgedir. Doğal güzellikleri, ormanları, koyları ve muhteşem berraklıktaki denizleri ile hem yerli hem de yabancı turistleri kendine çekmeyi başarıyor. Ege ve Akdeniz bölgesi başta olmak üzere Karadeniz ve Marmara’ da da görülmesi gereken pek çok koy bulunuyor.

Doğası, yemyeşil ormanları, turkuaz denizi, manzaraları ve eşsiz yemekleriyle koylar, bir tatilden beklediğiniz her şeyi bir arada sunuyor. Derin bir nefes almaya ihtiyacı olanların, ülkemizde hayallerinin ötesinde tatil yapacakları onlarca seçenek var. Gelin, Türkiye’de görülmesi gereken 11 koy hakkında başka hiçbir yerde bulamayacağınız detaylara birlikte bakalım.

Kaputaş Plajı Koyu / Antalya

Antalya’nın en güzel koylarından biri olan Kaputaş, kristal berraklığındaki suyu ve beyaz kumsalıyla ünlüdür. Yamaçtan koyun içine doğru ineceğiniz 187 basamak, daha önce hiç görmediğiniz güzellikteki manzaralarla karşılaşmanızı sağlıyor.

Kaputaş Plajı Koyu / Antalya

Doğal Güzellikler

Kaputaş koyu, Antalya’nın Kaş ilçesi sınırları içinde yer alan doğal bir koydur. Etrafı yüksek ve dik kayalıklarla çevrili, yer yer yeşil ve mavi tonlarının yansıması göze çarpmaktadır.

Kaputaş koyu, ilginç kayalıklarıyla ünlüdür. Ayrıca koyda geniş bir deniz canlısı çeşitliliği bulunmaktadır. Dalış veya snorkeling yaparak bu canlıları keşfetmek mümkündür.

Kaputaş Plajı’nda Yapılacaklar

Plaja girdiğinizde, kendinizi berrak suların içinde yüzerken bulabilirsiniz. Denizin rengi, her an farklı bir ton alarak size eşlik eder, dalga sesleri ise kumsalın gerisindeki rotalardan yükselir. Ayrıca sahilin genelinde değerli çakıl taşlarına rastlayabilirsiniz.

Kaputaş’taki plaj kulüpleri, muhteşem manzaraya karşı yemek yemenizi ve içkinizi yudumlamanızı sağlar. Kaputaş‘ın doğal güzellikleri ve ilgi çekici imkanlarıyla unutulmaz bir tatil yaşayacağınızdan eminiz.

Kabak Koyu / Fethiye, Muğla

Kabak Koyu, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan en güzel yerlerinden biridir. Fethiye’nin Ölüdeniz bölgesinden yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Kabak, etrafı tepelerle çevrili gizli bir cennet gibidir. Burada deniz, doğa ve huzurun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Kabak Koyu / Fethiye, Muğla

Kabak Koyu Doğal Güzellikleri

Kabak Koyu, doğal güzellikleriyle ünlüdür. Koyun turkuaz rengi suları kristal berraklığındadır ve çevresindeki zeytin ağaçları ve yüksek tepelerin doğal güzelliğiyle birleşerek muhteşem bir manzara oluşturur.

Kabak Koyu’nda Yapılacaklar

Doğa yürüyüşleri, dağcılık ve kumsal aktiviteleri yapmak isteyenler için ideal bir yerdir. Burada yamaç paraşütü yapmak da mümkündür. Ayrıca koyda bulunan tesislerde konakladığınız süre boyunca yoga, meditasyon ve pilates gibi aktiviteler de yapabilirsiniz.

Yöresel Lezzetler

Burası aynı zamanda yöresel yemekleriyle de ünlüdür. Koyda bulunan tesislerde organik sebzeler ve taze deniz ürünleriyle hazırlanan yemekleri tadabilirsiniz.

Konaklama

Kabak Koyu, büyük oteller ve turistik hacimden uzaklaşarak doğayla bütünleşmek isteyen tatilcilere hitap eder. Bu nedenle onlarca insanı barındıran otellerin dışında, küçük çaplı bungalov evlerde de konaklayabilirsiniz.

Kleopatra Koyu / Göcek, Muğla

Bu koy, adını efsanevi Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan almıştır. Rivayete göre Kleopatra, sevgilisi Mark Antony ile bu körfezi ziyaret etmiş ve denizde birlikte yüzmüştür.

Kleopatra Koyu / Göcek, Muğla

Doğal Güzellikleri

Kleopatra koyu, Muğla’nın turizm açısından en gözde yerlerinden biridir. Hafif dalgalı turkuaz renkli suları, incecik beyaz kumlu plajları ve yeşillikler arasında saklı konumu ile çok özel bir yerdir. Muğla’nın Sarıgerme ilçesinde yer alan bu körfeze, Dalaman Havaalanı’nda indikten sonra ulaşmak çok kolaydır. Sadece 15 dakika içinde koya ulaşabilirsiniz.

Kleopatra Koyu’nda Yapılacaklar

Deniz kenarında uzanan çiçeklerle kaplı yürüyüş yolunda; kulüpler, balıkçı tekneleri, restoranlar ve kafeler bulunmaktadır. Koyun musluklarından akan suyun içilebilir olması da burayı turizm açısından önemli konumlardan biri yapıyor.  Bahar aylarında görülen yemyeşil bitki örtüsü ve renkli çiçekler ise manzarayı daha da güzelleştiriyor.

Kleopatra Koyu’nda serin ve tertemiz suların tadını çıkarmak mümkün. Koy, dünya çapında takdir edilen bir dalış noktasıdır. Burada balık tutabilir ve güneşin batışında mavi kelebekleri görebilirsiniz.

Bütün stresinizi ve endişelerinizi unutacağınız bu harika yerde tatil yapmak, özellikle yaz aylarında unutulmaz bir deneyim olacaktır. Bu cennet köşesi, Türkiye’nin en güzel tatil yerlerinden biridir.

Hamsilos Koyu / Sinop

Karadeniz’in muhteşem doğası içinde yer alan Sinop’un en güzel noktalarından biri olan Hamsilos Koyu, sakinliği ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Doğal bir liman olan Hamsilos, koyun adeta bir fiyonk gibi kıvrılıp dönmesiyle dikkat çekiyor.

‘Hamsilos’ kelimesinin anlamı ise ‘beş adet eşsizlik’ demek. Kıvrımları, darlığı ve üst kısımlarında yer alan kayalıklarıyla, doğal güzelliklerinin yanı sıra Sinop tarihi açısından da oldukça önemli bir yer.

Hamsilos Koyu / Sinop

Doğal Güzellikler

Bitki örtüsü ve deniziyle son derece özel bir yer olan Hamsilos, günümüzde turistik ziyaretler için tercih edilmektedir. Ayrıca burada birçok deniz hayvanı yaşamaktadır. Bunların başında levrek, orfoz ve barbun gelir.

Hamsilos’da Yapılacaklar

Hamsilos‘ta yapabileceğiniz aktiviteler arasında;

  • Yüzme,
  • Balık tutma,
  • Gezi ve doğa yürüyüşleri yer almaktadır.

Özellikle yürüyüşlerinizde, kıyı şeridine bağlı birçok mağarayı görebilirsiniz. Bu mağaralar yapı olarak oldukça ilginç olması sebebiyle çoğu turist, burada keşif gezilerine katılarak körfezi daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

Mutlaka Hamsilos’u görmenizi tavsiye ederiz. Doğal güzelliği ve tarihi önemiyle size unutulmaz bir deneyim yaşatacaktır. Hamsilos Koyu; doğası, tarihi ve benzersiz lezzetleri ile sizi bekliyor!

Gideros Koyu / Cide, Kastamonu

Kastamonu’nun doğal güzelliklerine dair birçoğumuzun farkında olduğu yerlerden biri de Gideros koyu. Bu küçük koy, Kastamonu’nun güneyinde yer alıyor. Tatil yapmak veya günübirlik geziler için bile oldukça uygun bir yer.

Gideros Koyu / Cide, Kastamonu

Doğal Güzellikler

Gideros Koyu, beyaz kumlu plajları, sakin ve huzurlu sahil şeridiyle ünlüdür. Aynı zamanda kayalık kıyıların ve turkuaz rengi denizin güzelliği de oldukça dikkat çekicidir. Körfez, özellikle öğrenciler ve gençler arasında popüler olsa da aileler için de uygun alanlara sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Gideros Koyu’nda Yapılacaklar

Burada denizde yüzebilmenizin yanı sıra;

  • Dalış,
  • Su kayağı,
  • Deniz bisikleti gibi aktiviteleri de yapabilirsiniz.

Ayrıca Kastamonu’nun tarihi yerleri ve kültürel yapısını merak edenler için farklı turlar düzenlenmektedir.

Koyda bulunan restoranlarda lezzetli yemekler deneyebilir, gün batımının keyfini, deniz sahilinde çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda körfezde bulunan kafe ve barlar da yerli halkla vakit geçirmek ve deniz havasını içinize çekmek için güzel bir fırsat sunuyor.

Bademli Koyu / Bademli, İzmir

Bademli, Urla sınırlarında yer alan, küçük bir koydur. Şirin bir sahil kasabası olan Bademli, doğal güzellikleri ve masmavi denizi ile İzmir’in en sevilen turistik yerlerinden biridir.

Bademli Koyu / Bademli, İzmir

Doğal Güzellikler

Bademli’nin denizi oldukça sığdır ve kıyısı çakıllardan oluşur. Denizin berraklığı ve sığlığı sayesinde su altı dünyasını keşfetmek mümkündür. Bademli Körfezi, az dalgalı denizi ile küçük bir cennet gibidir.

Bademli sadece denizi ile değil, aynı zamanda doğal güzellikleri ile de ziyaretçilerine büyüleyici bir atmosfer sunar. Körfezin hemen ardında yer alan Milli Park’ta birçok çam ağacı ve yürüyüş yolu vardır. Doğa yürüyüşünü sevenlere tavsiyemiz, bu koyu mutlaka ziyaret etmeleridir.

Bademli Koyu’nda Yapılacaklar

Burası aynı zamanda tarihi ve kültürel birçok zenginliğe sahiptir. Bademli yakınlarında yer alan Dionysos Tapınağı, antik dönemlerden izler taşır. Kültür turizmi sevenler, mutlaka antik yapıları yakından görmeli. Ayrıca İzmir’in köklü geleneklerini de gözler önüne seren geleneksel bir yapısı var.

Özellikle yaz aylarında tatilciler, sahilde güneşin batışını izleyerek keyifli bir tatil yapabilir. Mola verebileceğiniz birçok restoran ve kafe; deniz ürünleri, içecekler ve yerel yemekler sunmaktadır.

Tisan Koyu / Silifke, Mersin

Mersin’in gözde tatil beldelerinden biri olan Tisan, doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferi ile öne çıkıyor. Küçük bir körfez olan Tisan, konumu itibariyle de oldukça avantajlı.

Tisan Koyu / Silifke, Mersin

Doğal Güzellikler

Beyaz kumlu sahilleri, turkuaz renkli denizi ve doğal yapısıyla Tisan, yaz aylarında tatil yapmak için ideal bir yer. Uzun yürüyüş rotaları, doğanın tüm güzelliklerini gözler önüne seriyor. Kamping alanları da bulunan koyda, son derece huzurlu bir atmosfer var.

Tisan Koyu’nda Yapılacaklar

Sahildeki restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilir ve muhteşem manzarayı seyredebilirsiniz. Ayrıca sahildeki kafe ve barlarda, özel içeceklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Tisan ’da yapılacak aktivitelerden en popüler olanı su sporlarıdır;

  • Sörf,
  • Kano,
  • Su kayağı ve
  • Kamp.

Tisan aynı zamanda tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. Körfezin yakınlarında, Roma dönemine ait kalıntılar bulunuyor. Mersin’in diğer tarihi bölgelerini ziyaret etmek isteyenler de rahatlıkla ulaşım sağlayabilir.

Adrasan Koyu / Kumluca, Antalya

Adrasan, Antalya’nın güneyinde yer alan, içinde masmavi denizi, doğal güzellikleri ve tarih kokan köyleri barındıran bir körfezdir. Adını, antik dönemde burada yaşamış olan Adrasteia isimli tanrıçadan almaktadır. Adrasan, küçük olmasına rağmen büyük doğal güzelliklere sahip yerlerden biridir.

Adrasan Koyu / Kumluca, Antalya

Doğal Güzellikler

Adrasan; tenha, sessiz bir tatil yapma olanağı sunar. Koyun kendine özgü atmosferi, beldenin keşfedilmemiş doğal güzellikleri ve sessiz plajları, eşsizdir. Eğer huzurlu bir tatil yapmak istiyorsanız, Adrasan tam size göre!

Adrasan’da Yapılacaklar

Adrasan‘ın belkemiği olan plajı; kristal berraklığındaki denizi, güzel evleri ile tatilcilerin unutulmaz anılar biriktirdiği yerlerinden biridir. Adrasan Plajı, tamamen doğal bir kum ve çakıllarla kaplıdır. Burada yüzmenin yanı sıra su kayağı, deniz bisikleti ya da kanoyla su sporları yapabilirsiniz.

Adrasan‘ın en önemli turistik yerlerinden biri, Olympos Antik Kenti’dir. Olympos, Likya kültürünün önemli yerleşim merkezlerinden biridir. Burada kalıntıları görülebilen antik tiyatro, hamam ve kilise gibi yapılara ek olarak evler, yollar ve sarnıçlar da bulunmaktadır. Antik kent yürüyüşleri ve kültürel aktiviteleri sevenlerin, bu koyu görmesini tavsiye ederiz.

Bencik Koyu / Marmaris, Muğla

Bencik Koyu, Muğla’nın Marmaris ilçesine 43 km mesafede yer alan, doğal güzellikleri ve rengarenk kumsalları ile ünlü bir turizm bölgesidir. Koya adını veren Bencik Burnu, muhteşem manzarasını oluşturuyor. Adeta doğa harikası olay burun, bölgede mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde yer almalı.

Bencik Koyu / Marmaris, Muğla

Doğal Güzellikler

Bencik, özellikle doğal yapılarıyla dikkat çekiyor. Koyun etrafındaki ormanlar, yürüyüş yapmak isteyenler için harika bir ortam sunuyor. Yürüyüş yaparken etraftaki kokuların huzur verici etkisiyle doğanın keyfini çıkarmanın mümkün olduğu söyleyebiliriz.

Bencik Koyu’nda Yapılacaklar

Denizin sularının masmavi olduğu körfezde yüzmek, oldukça keyifli. Koyun ortasında yer alan küçük bir ada sayesinde suyun çok sığ, hatta adanın etrafında sadece birkaç metre civarında olduğu söylenebilir. Bu da yüzme, şnorkelle dalış ve denizin tadını çıkarmak için ideal bir ortam oluşturuyor. Ayrıca koyda yat turizmi de oldukça yaygındır. Koyun etrafında hissedilen tatlı rüzgâr esintisi eşliğinde içeceklerinizi yudumlamayı unutmayın.

Turunç Pınarı Koyu / Muğla

Muğla’nın çevresinde bulunan birçok harika plaj ve koy arasında, Turunç Pınarı da yer alıyor. Bu küçük körfez, turkuaz rengi suları, beyaz kumsalları ve çevresindeki yeşillikler ile kesinlikle görülmeye değer. Turunç Pınarı, adını körfezdeki su kaynağından almaktadır. Suyu, berrak ve tertemiz olmasıyla bilinmektedir.

Turunç Pınarı Koyu / Muğla

Doğal Güzellikler

Körfez, berrak ve turuncu renkli sularıyla ünlüdür. Koy, çeşitli deniz kaplumbağalarının yaşadığı nadir yerlerden biri olma özelliği taşır. Bu özelliklerinden dolayı Turunç Pınarı, doğal koruma alanı olarak belirlenmiştir. Ayrıca körfez, zengin deniz canlılarına sahiptir ve dalış yapmak için popüler bir yerdir. Son olarak dağlık bir manzaraya sahip olması sayesinde doğa yürüyüşleri için idealdir.

Turunç Pınarı Koyunda Yapılacak Aktiviteler

Köpüren dalgaların sesi ve serin suların rahatlatıcı etkisi, burada keyifli bir deniz tatili yaşamak için yeterli. Sahildeki sakin yürüyüş yolları, fauna ve flora hakkında bilgi edinmek isteyenler için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Kıyı boyunca sıralanmış restoranlar ve kafeler, burada vakit geçirenler için güzel bir dinlenme alanı sunmaktadır. Burada yemekler genellikle taze deniz ürünleri ve Ege mutfağının lezzetlerinden oluşuyor.

Yedi Adalar / Gökova, Muğla

Yedi Adalar, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alıyor. Koyun ismi, içinde yer alan 7 adadan gelmektedir. Turkuaz rengi suyu, çam ormanlarıyla çevrili doğası ve etrafındaki tarihi yerlerle, doğa ve tarihseverler için burası, harika bir konum.

Körfez içinde yer alan adalardan birkaçının isimleri de oldukça ilginçtir. Örneğin;

  • Şairler,
  • Foklar,
  • Tavşan ve Güvercin adlarındaki adalar, mutlaka görülmeye değerdir.

Yedi Adalar’ın Doğal Güzellikleri

Yedi Adalar doğal güzellikler bakımından son derece zengin bir koydur. Yedi farklı adada yer alan plajları ve koyları ile berrak denizi, başlıca güzelliğidir. Ada üzerindeki yemyeşil ormanlar güzelliğine güzellik katmaktadır. Ayrıca zengin sualtı yaşamı özellikle dalış yapan tatilciler için idealdir.

Kuş gözlemciliği yapmak için uygun alanlar koyun doğal güzellikleri arasında sayılmaktadır. Son olarak ada üzerinde bulunan tarihi kalıntılar ve antik çağlardan kalma yapılar da görülmeye değerdir.

Yedi Adalar’da Yapılabilecek Aktiviteler

Suyun temizliği de buraya ilgi duyanları cezbeden noktalardan biri. Siz de koyda tekne veya yelken kiralayarak temiz sularında yüzme keyfini yaşayabilirsiniz. Yelken, kano gibi su sporları yapmak için uygun hava koşulları sağlamasından dolayı bu aktiviteleri de gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda koyda bulunan tarihi yerler de ziyaret edilebilir. Özellikle Şeytan Adası, tarih turizmi için eşi bulunmaz yapıları gözler önüne seriyor.

Sonuç

Türkiye’nin sahip olduğu muhteşem kıyı şeridi, küçük koylarla süslenmiştir. Bu koylar hem turistik hem de sosyal açıdan eşsiz fırsatlar sunar. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yer alan bu körfezler, kristal berraklığındaki denizi ve çevresindeki doğal güzellikleriyle nefes kesici manzaralara sahip. Kabak, Yedi Adalar, Gideros, Adrasan, Kaputaş, Hamsiloz, Bademli, Turunç Pınarı gibi pek çok koy; ziyaretçilerine huzurlu bir tatil fırsatı sunar ve doğayla iç içe olmak isteyenler için ideal bir seçenektir.

Küçük körfezler, Türkiye’nin genellikle batısında ve güneyinde bulunan turistik kasabalarda yer alır. Bu kasabalar, tarihi dokusu, sakin atmosferi ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Körfezlerde unutulmaz bir tatil yapmak isteyenler, tekne turları düzenleyebilir, plajlarda güneşlenebilir ve denizin keyfini çıkarabilir. Ayrıca bölgede yer alan restoranlarda taze deniz ürünleri yiyebilir, yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kaputaş Koyu Nerededir?

Kaputaş Körfezi, Antalya ilinin Kaş ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

Turunç Pınarı Koyuna Nasıl Gidilir?

Turunç Pınar’ına ulaşmak için öncelikle Marmaris ilçesine ulaşmanız gerekmektedir. Marmaris’ten Turunç ilçesine ulaştıktan sonra, sahil boyunca yaklaşık 6-7 km yürüyerek ya da Turunç’tan kalkan tekne turlarıyla koya ulaşabilirsiniz. Tekne turu seçeneği ile ulaşmak daha kolay ve keyifli olabilir. Ayrıca, Marmaris’ten Turunç’a araç kiralama veya dolmuş ile ulaşım sağlanabilir.

Bencik Koyu’nu Ne Zaman Ziyaret Etmek Uygun Olur?

Bencik Koyu’nu ziyaret etmek için en uygun zaman, Nisan ile Ekim ayları arasındadır.

Hamsilos Koyunda Ne Yapılır?

Hamsiloz’ da yüzme, balık tutma ve gezi ve yürüyüş gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Kleopatra Koyu Özellikleri Nelerdir?

Kleopatra Koyu, turkuaz rengi suyu ve beyaz kumlu plajı ile ünlüdür. Ayrıca yemyeşil ormanlarla çevrili olması da manzarayı daha da güzelleştiriyor.

Nuovo Yachting

Geçmişten bugüne hizmet veren Nuovo, donanımları ve kalitesi ile müşterileri memnun etmeyi başarır. 20 yıllık deneyime sahip firma, birbirinden farklı yat kiralama seçenekleri ile öne çıkar. Ekonomik, standart, lüks delüks gibi yat seçenekleri ile müşteri konforunu en üst düzeyde sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu