Tekne Tatili

Türkiye’de Yat Kiralama Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Eşsiz ve unutulmaz bir tatil deneyimi mi yaşamak istiyorsunuz? Tekne kiralama veya özel yat kiralama seçenekleri ile maviliklere ve muazzam manzaralara açılın. Dikkat çeken sahil şeridi, kristal berraklığı ile bilinen koyları ve Marmaris, Fethiye, Bodrum, Çeşme, Antalya, Kaş ve Göcek gibi dünyaca ünlü destinasyonları ile Türkiye, kiralik tekne ile yat tatili için muhteşem bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sizler için yat kiralamak bütçeniz veya deneyim seviyenizden ayrı olarak herkes için seçenekler sunmaktadır. İster deneyimli bir denizci olun isterseniz ilk kez tekneye binecek biri olun tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir çok seçenek bulacaksınız.  Daha lüks ve konforlu bir deneyim yaşamak isteyenler için lüks yatlar ve yelkenli yatlar mevcuttur.

Öyleyse neden hala bekleyelim? Türkiye’de lüks yat kiralama ile eşsiz güzellikleri keşfedelim ve bize sunulan bu imkanları sonuna kadar kullanalım. Gözlerden uzak olan koylarda hareketli limanlara kadar dikkat çeken Türk kıyı şeridini keşfetmek için size olan tekneniz ile bu harika yolculuğa çıkabilirsiniz.

Türkiye’de Yat Kiralamanın En İyi Zamanları

Türkiye’de yat kiralamanın en uygun zamanı güzel hava koşulları ve sakin denizlerden dolayı Nisan-Ekim ayları arasında değişmektedir. Bu aylarda optimum bir yelken  deneyimi ve Türkiye’nin muhteşem kıyı şeridini ve kültürel olanaklarını keşfetme fırsatı sunmaktadır. En yoğun sezon hareketli bir zaman dilimi nedeniyle turist talebinin yoğun ve yat kiralama fiyatlarının yüksek olduğu Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Aynı zamanda Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim ayları havanın güzel olmasına rağmen daha az kalabalık ve yat kiralama fiyatlarının daha ucuz olduğu bir sezonu oluşturmaktadır.

Türkiye’de Doğru Yat ve Tekne Kiralama Şekillerini Seçmek

Bareboat, mürettebatlı, kaptanlı veya flotilla yelkenli dahil olmak üzere farklı yat kiralama seçenekleri mevcuttur. Benzersiz bir deneyim yaşamak isteyenler için Türkiye gulet kiralama, sahil şeridi boyunca denizi ve adaları keşfetmeniz için kaçınılmaz bir seçenek olacaktır.

Bareboat Yat Kiralama

Bareboat Yat
Bareboat Yat

Kısaca anlatmak gerekirse kaptansız ve mürettebatsız kiralama seçeneğini ifade eder. Bir tekne kiralamak istiyorsanız Amatör Denizci Belgesi ya da buna eşdeğer bir lisansa sahip olmanız gerekmektedir. Amatör Denizci Belgesi ile 24 metreye kadar ticari olmayan tekneleri kullanmanızda sakınca yoktur. Kendi yelkenli yatına kaptanlık etmek  yelken tatillerinin tadını doya doya çıkarmak isteyen deneyimli denizciler için kaçırılmaz bir fırsat niteliğindedir. Bareboat kiralamanın başka bir avantajı da mürettebatlı kiralama seçeneklerine göre daha fazla konaklama alanı sunmasıdır. Bareboat kiralamayı düşünüyorsanız ihtiyaçlarınız doğrultusunda doğru yat tipini seçmeniz sizin için önemlidir.

Mürettebatlı Yat Kiralama

Profesyonel bir mürettebatın eklenmesiyle daha lüks bir deneyim sunacaktır. Kaptan, aşçı, gemici ve hostes gibi mürettebat tipleri mevcuttur. Sizler için daha konforlu ve unutulmaz bir deneyim sunacaktır. Sizlere otel konforunda bir tatil sunacaktır. Günlük temizlik, yemek  işleri gibi işleri sizin için yöneteceklerdir.

Mürettebatlı Yat
Mürettebatlı Yat

Popüler Olan Tekne Kiralama Seçenekleri

Gulet Tipi Tekneler

Klima, banyo ve geniş güverteler gibi lüks olanaklar sunan geleneksel Türk ahşap yatlarıdır.Muhteşem sahil şeridi boyunca denize açılırken otantik bir deneyim yaşamak isteyen geniş misafir grupları için ideal bir seçenektir. Genelde kalabalık gruplar tarafından tercih edilmektedir. Yat kapasite olarak 6 kişiden 32 kişiye kadar konaklama olanakları sağlamaktadır.

Katamaran Tipi Tekneler

Katamaran Tekne
Katamaran Tekne

Deniz üzerinde daha fazla denge ve konfor arayan yelken tutkunları için ideal bir tekne türüdür.

Yelken Tipi Tekneler

Yelken Tipi Tekneler
Katamaran Tekne

Özellikle deniz ve yelken sporuna meraklı kişi ve gruplar tarafından tercih edilen tekne tipidir.

Motoryat Tipi Tekneler

Çoğu zaman kaptan ve mürettebatla beraber kiralanabilen motoryatlar, Türk Rivierası’nın güzel denizini keşfederken hız ve konfor sağlamaktadır.Diğer seçeneklere göre daha pahalı olsalar da gününüzü suda geçirmenin lüks bir yolunu sunmakta ve unutulmaz bir deneyim yaşatmaktadır.

Türkiye’de Keyifli Bir Yat Kiralama ve Yelken Tatili Yapmanız için İpuçları Nelerdir?

Bazı konularda dikkat ettiğiniz sürece unutulmaz bir tatil sizler için kaçınılmaz olacaktır. Tatil yapmaya karar verdiğiniz zaman isteklerinize ve uygun hava koşullarına göre tatiliniz için en doğru zamanı seçmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Bütçenize uygun ve isteklerinizi karşılayacak kapasitede olan en iyi yat kiralama ve tekne kiralama seçeneklerini araştırmalı ve tercih etmelisiniz.

Bodrum, Göcek, Antalya, Fethiye, Selimiye, Orhaniye, Bozburun, Marmaris gibi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri daha önceden karar verin ve rotanızı en verimli şekilde oluşturun.

Yelken becerilerinize göre ve tercihlerinize göre mürettebatlı ya da mürettebatsız bir yat kiralama isteğinize karar verin. Bunların yanı sıra motorlu yatlar, guletler, katamaranlar ve yelkenli tekneler gibi Türkiye’de kiralayabileceğiniz yat türlerini göz önünde bulundurarak tercihinizi yapabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz tüm bu açıklama ve ipuçlarından yola çıkarak kendiniz için en iyi ve en konforlu seçenekleri tercih edebilir ve her yıl unutulmaz tatil anılarına hayatınızda yer verebilirsiniz. Siz ve sevdikleriniz için tatiliniz boyunca tüm merak ettiklerinizi burada her zaman bulabilirsiniz.

Nuovo Yachting

Geçmişten bugüne hizmet veren Nuovo, donanımları ve kalitesi ile müşterileri memnun etmeyi başarır. 20 yıllık deneyime sahip firma, birbirinden farklı yat kiralama seçenekleri ile öne çıkar. Ekonomik, standart, lüks delüks gibi yat seçenekleri ile müşteri konforunu en üst düzeyde sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu