Mavi Tur

Mavi Yolculuk Tatili Nasıl Planlanır? Soru ve Cevaplar

Mavi yolculuk denince aklınıza deniz, kum ve güneş üçlüsünden oluşan ve bu üçlüye hayran olanlar için harika bir tatil alternatifi gelmektedir. Ve son yıllarda mavi tur tatilleri daha da popüler hale gelmiştir. 

Sizde bu yaz Ege ve Akdeniz’in muhteşem koylarını kiraladığınız tekne ile gezebilir ve sevdiklerinizle unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bu yazımızda mavi tur tatilinden önce aklınıza takılan ve cevabını aradığınız her şeyi en anlaşılır şekilde sizler için bir araya getirdik.

Mavi Turda Hangi Rotayı Tercih Etmeliyim?

Help Beach Koyu

Mavi yolculuk planınızı yaparken ilk olarak rotanızı belirlemelisiniz. Rotanızı belirlerken seçtiğiniz tekne tipi, lokasyon ve bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız. 

Türkiye’de mavi tur tekneleri genellikle Bodrum, Göcek, Marmaris ve Fethiye limanlarından çıkış yaparak yolculuğa başlamaktadır. 

Doğayla beraber olmayı seviyor ve sakinlik içinde huzurlu bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız Marmaris koylarını tercih etmeniz isabetli olacaktır. 

Adalara çıkarak tarihi kalıntılar içinde yürüyüş yaparak bölgenin geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız Fethiye bölgesindeki koylar sizin için uygun bir seçim olacaktır. 

Hareketli ve eğlenceli bir tatil yaşamak istiyorsanız Bodrum rotası tam da size göre olacaktır. Bunların yanı sıra Kaş, Kekova, Bozburun ve Yunan Adaları gibi farklı lokasyonlarda da denize açılmayı tercih edebilirsiniz. 

Mavi Yolculuğa Ne Zaman Çıkılır?

Türkiye’de mavi yolculuk sezonu Nisan ayında başlar ve Ekim ayı sonuna kadar devam eden bir süreçtir. Teknelerin en yoğun olduğu aylar ise Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarıdır.

 Herkesten uzak ve sakin bir tatil planınız varsa Mayıs ve Eylül aylarının son haftalarında rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Sonbaharın gelişini fırsat bilip sakinliğe bürünen koylarda mavi ile kahverenginin muhteşem uyumu içinde tatil yapmak istiyorsanız Ekim ayı sizin için ideal bir tatil ayı olacaktır. Mavi yolculuk için en doğru zamanı ekibiniz ile karar vermek daha doğru olacaktır.

Mavi Turda İdeal Süre Ne Kadardır?

Mavi tur tatilleri genelde bir hafta olacak şekilde planlanmaktadır. Ancak tatilinizin süresi belirlediğiniz rotaya göre değişiklik göstermektedir. 

Sezonun yüksek olduğu zamanlarda bir haftadan kısa tekne kiralama yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra Nisan, Mayıs ve Ekim gibi sezonun düşük olduğu zamanlarda 2-3 günlük kiralama yapılabilmektedir. 

Nasıl Bir Tekne Kiralamalıyım?

Tekne nasıl kiralayabilirsiniz

Mavi tur tatilinizi yapmak için seçebileceğiniz dört farklı tekne tipi vardır. Bunlar; yelkenli, gulet, katamaran ve motoryat tekne tipleridir. 

Eğer yelken sporu ile ilgileniyorsanız bir yelkenli, tatilinizi daha konforlu ve geniş bir alanda geçirmek istiyorsanız katamaran, yemek ve temizlik gibi günlük rutin işlerle ilgilenmek istemiyorsanız gulet ve son olarak hız tutkunuz varsa motoryat tipi tekne kiralayabilir ve unutulmaz anlara şahit olabilirsiniz.

Mavi Tur Tekneleri Kaç Kişilik Olmalıdır?

Mavi tur teknelerinin yolcu sayısı,tene boyutuna ve tasarımına göre farklılık göstermektedir. Ekip sayınıza göre uygun olanı  tercih etmelisiniz. 

Mavi Turda Bütçe Nasıl Ayarlanır?

bütçenize uygun tekne

Bütçe belirleme konusu mavi tur tatiliniz için en önemli konulardan biridir.Tatiliniz için ayırmanız gereken bütçe hangi tekne tipini tercih edeceğiniz, planladığınız tarih, seyahat edeceğiniz kişi sayısı ve lokasyon gibi durumlara göre farklılık gösterecektir.

Lüks bir tekne tercih edecekseniz kişi başı maliyet daha yüksek olacakken daha ekonomik bir tekne tercih ettiğinizde bu maliyet daha uygun seviyelerde olacaktır. 

Mavi yolculuk için ayıracağınız bütçeye birlikte hareket edeceğiniz ekibiniz ile karar vermeniz daha uygun olacaktır. Ancak bütçe konusunda net anlaşmadan tekne seçimi yapmamanızı öneririz. 

Kaptanlı mı Kaptansız mı Tekne Kiralamalıyım?

Kaptansız tekne kiralamak için gerekli bir lisansa yeterli tecrübeye  sahipseniz kaptansız tekne kiralayarak tatilinizde kaptanlık yapabilirsiniz. Ancak gerekli belgelere sahip değilseniz kaptanlı tekne kiralamanız gerekmektedir. 

Mavi Turda Ne Giyilir?

Mavi tur yolculuğunda denizin üzerinde uzun süre vakit geçireceğiniz için öncelik olarak  rahatlığınızı  ön planda bulundurmalısınız. Eğer sıcak yaz günlerinde mavi turda olacaksanız güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Tekne tatili denince akla ilk gelen serin mavi sularda kulaç atmaktır. Eğer siz de yüzmeyi seviyorsanız mayo veya bikininizi yanınıza almayı unutmayın. Mavi turda geçireceğiniz süre zarfında rahat ve serin tutan kıyafetler seçmenizi tavsiye ederiz.

Mavi Tura Çıkarken Yanıma Ne Almalıyım?

Mavi tura çıkarken güneşten korunmak için güneş kremi, şapka veya güneş gözlüğü alabilirsiniz. Mayo ve havlu, rahat kıyafet ve ayakkabı, serin akşamlar için ince bir ceket veya süveter alabilirsiniz. 

Herhangi bir rahatsızlığa karşı gerekebilecek ilaçlar, plaj çantası, plaj havlusu, günlük geziler için küçük bir çanta vb. şeyler bulundurmalısınız. 

Mavi Turda Hangi Aktiviteler Yapılır?

Mavi turda düşündüğünüzün aksine yapabileceğiniz bir çok aktivite bulunmaktadır. Genellikle kiraladığınız teknede vakit geçireceğiniz için istediğiniz koylara demir atıp yanı sıra kısa yürüyüşler yaparak yeni yerleri keşfetmeniz mümkündür.

Bunun yanı sıra teknede güneşlenmek, yüzmek ve su sporu yapmak gibi aktiviteler de seçenekler arasında bulunmaktadır.

Nuovo Yachting

Geçmişten bugüne hizmet veren Nuovo, donanımları ve kalitesi ile müşterileri memnun etmeyi başarır. 20 yıllık deneyime sahip firma, birbirinden farklı yat kiralama seçenekleri ile öne çıkar. Ekonomik, standart, lüks delüks gibi yat seçenekleri ile müşteri konforunu en üst düzeyde sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu